Przejdź do treści

RODO

A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

Polityka prywatności

Polityka prywatności 1. Klauzula informacyjna dla osób bezrobotnych i poszukujących pracy
2. Klauzula informacyjna dla cudzoziemców zamierzających podjąć lub podejmujących pracę na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
3. Klauzula informacyjna dla członków Powiatowej Rady Rynku Pracy w Inowrocławiu
4. Klauzula informacyjna dla osób niezarejestrowanych korzystających z pomocy określonej w ustawie o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy
5. Klauzula informacyjna dla podmiotów zamierzających powierzyć lub powierzających wykonywanie pracy cudzoziemcowi
6. Klauzula informacyjna dla poręczycieli umów zawieranych przez Starostę Inowrocławskiego, ich współmałżonków oraz współmałżonków wnioskodawców
7. Klauzula informacyjna dla pracowników PUP w Inowrocławiu
8. Klauzula informacyjna dla przedsiębiorców, innych podmiotów, korzystających z form pomocy określonych w ustawie o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy
9. Klauzula informacyjna dla użytkowników newslettera PUP w Inowrocławiu
10. Klauzula informacyjna na potrzeby procesu rekrutacji do PUP w Inowrocławiu Polityka plików cookies  OD DNIA 01.06.2018r. W PUP ZOSTAŁ WYZNACZONY INSPEKTOR OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH. Renata Kierstan
iod@pupinowroclaw.pl

więcej

Polityka plików cookies

Polityka plików cookies Poniższa Polityka Prywatności opisuje kwestie związane z korzystaniem z witryny pupinowroclaw.pl.
Rozdział „Pliki cookies" dotyczy wszystkich korzystających z witryny pupinowroclaw.pl, a rozdział „Dane Osobowe" dotyczy wyłącznie osób, które zapisały się na świadczenie im usługi newsletter. Pliki cookies PUP Inowrocław stosownie do art. 6 pkt 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2017 r. poz. 1219), informuje, iż w celu podnoszenia jakości Usług i badania preferencji Usługobiorców stosuje pliki „cookie".
  Dla Państwa wygody witryna pupinowroclaw.pl, używa plików cookies i podobnych technologii m.in. po to, by dostosować serwis do potrzeb użytkowników i w celach statystycznych. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedza internauta, do urządzenia internauty. Cookies używają też serwisy, do których się odwołujemy pokazując np. multimedia.
W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu cookies. Witryna pupinowroclaw.pl stosuje cookies wydajnościowe, czyli służące do zbierania informacji o sposobie korzystania ze strony, by lepiej działała, oraz funkcjonalne, czyli pozwalające „pamiętać" o ustawieniach użytkownika (np. rozmiar czcionki, kontrast). Witryna pupinowroclaw.pl wykorzystuje poniższe pliki cookies: _utma – plik zapisywany na dysku komputera podczas pierwszych odwiedzin danej witryny. Plik zawiera unikalny numer identyfikacyjny, za pomocą którego narzędzie analityczne potrafi określić unikalnego i nowego użytkownika, _utmb – plik cookie _utmb jest odpowiedzialny za przechowywanie informacji na temat danej wizyty, _utmc – plik cookie współpracujący z _utmb, którego zadaniem jest ustalenie, czy należy rozpocząć śledzenie nowych odwiedzin, czy też zbierane dane powinny zostać zaliczone do istniejących odwiedzin, _utmz – plik cookie zawierający informację na temat źródeł odwiedzin. Dzięki niemu możliwe jest policzenie m.in. odwiedzin z wyszukiwarek, JSESSIONID – plik cookie utrzymujący identyfikator bieżącej sesji pomiędzy serwerem, na którym zainstalowana jest strona, a urządzeniem użytkownika, za pośrednictwem, którego komunikuje się on z serwerem i ze stroną. Poziom ochrony przed cookies ustawia się w każdej przeglądarce, aż do całkowitego blokowania plików cookies. Zwiększa to poziom bezpieczeństwa i ochrony danych, ale może także uniemożliwiać niektóre funkcje, np. zalogowanie się na konto pocztowe. Jak zmienia się ustawienia w najbardziej popularnych wyszukiwarkach: Google Chrome Należy kliknąć na menu (w prawym górnym rogu), zakładka Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane. W sekcji „Prywatność" trzeba kliknąć przycisk Ustawienia treści. W sekcji „Pliki cookie" można zmienić następujące ustawienia plików cookie: Usuwanie plików cookie, Domyślne blokowanie plików cookie, Domyślne zezwalanie na pliki cookie, Domyślne zachowywanie plików cookie i danych stron do zamknięcia przeglądarki Określanie wyjątków dla plików cookie z konkretnych witryn lub domen Internet Explorer 6.0 i 7.0 Z menu przeglądarki (prawy górny róg): Narzędzia > Opcje Internetowe > Prywatność, przycisk Witryny. Suwakiem ustawiamy poziom, zmianę zatwierdzamy przyciskiem OK. Mozilla Firefox Z menu przeglądarki: Narzędzia > Opcje > Prywatność. Uaktywnić pole Program Firefox: „będzie używał ustawień użytkownika". O ciasteczkach (cookies) decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Akceptuj ciasteczka. Opera Z menu przeglądarki: Narzędzie > Preferencje > Zaawansowane. O ciasteczkach decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Ciasteczka. Safari W menu rozwijanym Safari trzeba wybrać Preferencje i kliknąć ikonę Bezpieczeństwo.
W tym miejscu wybiera się poziom bezpieczeństwa w obszarze ,,Akceptuj pliki cookie".
  Dane osobowe Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy  w Inowrocławiu z siedzibą w Inowrocławiu /88-100/, ul. Mątewska 17; dane kontaktowe: adres email: kancelaria@pupinowroclaw.pl. Inspektor Ochrony Danych Osobowych – dane kontaktowe: adres email: iod@pupinowrocław.pl. Dyrektor Powiatowego Urzędu  Pracy w Inowrocławiu przetwarza Pani/Pana dane osobowe na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO w celu przesyłania Pani/Panu newslettera. Dane będą przechowywane w bazie administratora przez czas funkcjonowania newslettera, chyba że wcześniej zrezygnuje Pani/Pan z otrzymywania newslettera, co spowoduje usunięcie danych z bazy. Będzie mieć Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do swoich danych osobowych oraz do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych – na zasadach określonych w art. 16 – 21 RODO. W każdej chwili będzie mogła Pani/Pan wycofać zgodę na otrzymywanie newslettera. Jeżeli uzna Pani/Pan, że Pani/Pana dane są przetwarzane niezgodnie z przepisami prawa, będzie mógł wnieść skargę do organu nadzorczego. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do zapisu do newslettera. W każdym przypadku Dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy w Inowrocławiu, jako administrator Pani/Pana danych osobowych odpowiada za ich wykorzystanie w sposób bezpieczny, zgodny z umową oraz obowiązującymi przepisami.

więcej

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij